Coins from the kingdom of Petra

Højvanghandel.dk

Forside.dk

ovejens@yahoo.dk

Petra var en oldtidsby som var nabatæernes hovedstad og handelscenter for karavanerne. Udgravninger har vist, at det var beboernes evne til at styre vandtilstrømningen, der ledte til, at ørkenbyen kunne opstå, idet der herigennem skabtes en kunstig oase.
Byens ruiner ligger i det nuværende Jordan, omtrent midtvejs mellem Det Døde Hav og Akababugten, i nærheden af Wadi Araba. Byen befinder sig i en smal dal omgivet af sandstensklipper. Adgangen til byen er gennem en 1,2 km lang og flere steder meget smal kløft.
Petra er kendt for bl.a. sine grave og templer, hvoraf de fleste er hugget direkte ind i klipperne.
Petra har siden 1985 været på UNESCOs verdensarvsliste, og i en global afstemning som blev afsluttet 6. juli 2007 blev stedet valgt som et af Verdens 7 underværker.                                                Petra blomstrede i det sidste århundrede inden kristi fødsel hvor Nabatean konge Khazneh regerede . Han fik bygget et imponerende mausoleum, hans efterfølger var kong Aretas IV  I tidrummet op til år 106 efter Kriti fødsel var Petra en vasalstat for det romerske imperium som kaldte staten for Arabia Petraea. Herefter blev Petra frigjort fra det romerske  imperium og indtil år 363 hvor et gigantisk jordskælv satte punktum for Petras store indflydelse i området var det et selvstændig kongerige.                  I de første år efter kristi fødsel var der en stor dominans af kristen indflydelse, men efterhånden overtog Islam den religiøse holdning. Samlingen af bronzemønter som udbydes her stammer alle fra årene lige omkring Kristi fødsel.                                Prisfastsættelse på mønter af denne type er altid vanskelig, man skal sætte sjældenhed op mod kvalitet, så derfor kan man ikke finde 2 handlende som er helt enige. I dette parti er der nogle mønter som er mere sjældne end andre – derfor har jeg valgt en stykpris som de hurtige kan have fordel af. (Der er nogle af mønterne, som i en nogenlunde identisk kvalitet er set til en noget højere pris)

 

M-018 – Ialt 14 bronzemønter med en diameter på ca 12-13 mm som sælges pr. stk. for 225,-