Nyheder fra slægten2

forside 

Højvanghandel

Så er vi fremme ved julen 2018 – det har været lidt af et turbulent år, hvor vi både har mistet familiemedlemmer og flere venner. På den anden side er der også kommet nye til, både i form af fødsler og nye parforhold med tilbehør. På slægtsiden My Heritage er der stoppet for netforbindelse, som tidligere nævnt gav det mig rigtig store problemer, hver gang der kom en ny opdatering, så da der ikke var nogen form for lydhørhed fra udbyderens side, valgte jeg at cutte forbindelsen, jeg har dog stadig programmet internt og da der efterhånden er ca 25.000 navne i kartoteket er alle velkomme til at bede om oplysninger herfra. Den nye side jeg oprettede på nettet “hojvanghandel.dk” var ment som en åben side, hvor alle kunne lægge indlæg, men det blev skudt i stykker af spamindlæg og derfor valgte jeg at lukke for udefra kommende indlæg og beder jer have ulejligheden med at sende indlæg til mig, hvorefter jeg lægger dem op. Siden er en forholdsvis pæn succes, idet der er rigtig mange inde på besøg, så det er dejligt at se.                                                                                                     Til slut vil jeg gerne ønske alle en glædelig jul og et godt nytår, og håbe at høre fra rigtig mange i det nye år.

Et smukt billede af den dekorede inspektør Laurids Christensen født 21. jan 1845 i Størsbøl Vester Nykirke – død 20. nov 1919 og hustru Hansine Jespersine Johnsen født den 3. mar 1857 og død 1. jun 1940. Deres datter Mette Christine Christensen født den 3. nov 1895 i Lemvig – død den 7. mar 1983 i Lemvig – Stående bagerst Mettes kusine som også hed Mette Kirstine Christensen født den 2. jan 1888 i Størsbøl – datter af Niels Christian Christensen og Maren Pedersen – hun døde den 23. dec 1981 i Lemvig. De 2 kusiner boede sammen i Laurids Christensen hus som lå på Østergade i Lemvig tæt på sygehuset. De havde en garnforretning i mange år i Lemvig.
Et billede fra 1895 af Jens Jepsen Pedersen født den 17. jul 1892 på Moesgaard i Horne – søn af Jeppe Pedersen og Mette Katrine Jensen – han døde i 1984 på Clausensminde i Hodde.
Familiebillede formodentlig fra 1956 hvor Birgit Sundahl blev døbt: tilstedeværende Kirsten Christensen og Pedersen – Ditte Pedersen – Martha Mortensen – muligvis Ragnvald Dam – Mie Mortensen – Jenny Moesgaard Pedersen og Christian Hervet Sundahl – forrest: formodentlig Randi Sundahl Jens og Marie Pedersen/Christensen – Martinus Christensen Sundahl. foto taget hos Asperup Foto meget falmet billede, så dette var det bedste jeg kunne gøre.
Billede fra 1957-59 med Randi Sundahl født i 1856 – datter af Christian Hervet Sundahl og Jenny Moesgaard Pedersen sammen med hendes moster Christine “Ditte” Pedersen – datter af Jens Jepsen Pedersen og Marie Christensen.
Billede fra ca 1938-39 af Svend Aage Jensen Vang i militæruniform – han var født den 3. nov 1919 p Bramming Mark i Bramming død 12. jul 2014 – han var søn af Jens Jensen Nørfjand Vang og Kirsten Christensen.
Ægtepar bosiddende på Søndermarken i Varde i årene fra ca 1920  – Christian Rasmussen født 17. oktober 1896 i Vejle – død 04. januar 1977 i Esbjerg –   
Begravet i: Arnbjerg kirkegård Varde
Bodil Bennetsen født den 28. jul 1901 i Alslev – datter af Ole Kristian Bennetsen og Jørgine Katrine Pallesen – hun var halvsøster til Johannes Frederik Bennetsen
De fik børnene: Elly Nora Rasmussen; Gudrun Olivia Rasmussen; Selma Margrethe Rasmussen og Erna Jørgine Rasmussen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Nyt om Moesgaard i Horne:  Under research har jeg fundet mere om det tidlige ejerskab/forpagtning af Moesgaard – part nr 1. Det drejer sig om en Mads Sørensen født i 1692 i Sig – søn af Søren Madsen født 20 mar 1664 i Janderup og Karen Jepsdatter født 1666 på Sædding Storgaard i Nørre Nebel sogn – de bosatte dem i Sig Thorstrup sogn hvor de fik mindst 2 sønner Mads i 1692 og Jep født ca 1695.     Mads Sørensen blev gift med Botille Nielsdatter født den 18. okt 1702 i Horne sogn.  De startede i Sig hvor de fik mindst 2 børn: Søren i 1730 – Jep i 1734 – derefter flyttede de til Blackmark hvor datteren Maren kom til i 1737 og endelig flyttede de til Moesgaard ca 1740 hvor de fik datteren Karen i 1745 – Af disse blev Maren frue på Moesgaard idet hun blev gift med Jens Jørgensen den 22. jun 1760 i Horne kirke  og jeg tror på, at Jens Jørgensen og Maren har overtaget gården straks efter deres bryllup   og de gamle har fået en aftægtsaftale hvor  Mads Sørensen`s døde den 26. feb 1768  og Botille Nielsdatter som døde den 4. jan 1781.                                                              Søren Madsen blev gift med Anne Dorthe Heinrichdatter og de boede i Tastrup ved Thorstrup som fæstebønder.                                                                                        Jep Madsen blev gift 2 gange – først med Karen Christensdatter og derefter med Anne Marie Sørensdatter – han blev krovært på Blackmark kro og drev også et mindre landbrug.                                                                                                      Karen Madsdatter blev gift den 17. apr 1770 i Horne kirke med Ole Jessen fra Dejgård i Horne født den 24. aug 1738 – søn af Jes Olesen og Mette Christensdatter – de blev gårdfæstere på hans fødehjem.
Et skønt sommerbillede fra ca 1933 med tvillingerne Martha og Marie (Mie) født i Endrup den 6. apr 1922 – døtre af Johannes Frederik Mortensen og Kristine  Christensen samt Egon Moesgaard Pedersen søn af Alfred Pedersen og Ane Kirstine Pedersen i Kvong – han var født i 1930 og døde i 2001.
Billede fra København den 5. sep 1945 med bryllup for Ragnvald Dam født den 10. maj 1922 og Marie (Mie) Mortensen.
Billede fra USA taget ca 1915 – billede af siddende Maren Mary Langfeldt 1863-1947 – stedsøster til Anne Marie Schmidt født 1864 – datter af Søren Pedersen Schmidt og Mette Caroline Olufsen – Stående Maren Mary`s datter Rosa Katrine Christine Christensen født  1891 og 2 af hendes børn – sandsynligvis Harold Fredrick født i 1909 og Violet Marenellen født i 1915