Gammelnyt 1

Godt Nytår 2016 Så skriver vi snart 2016 – og dermed tager vi hul på endnu et år med muligheder og udfordringer. Det er efterhånden mange gange vi har prøvet det. PÅ Family-Research er der efterhånden så mange nye tiltag i gang så det er svært at komme ud til medlemmerne med det hele, som mails vil det sandsynligvis tage så meget overhånd at det vil begynde at irritere, derfor vil jeg lave denne side, hvor det jo kan være individuelt hvor meget man har lyst til at følge med. Siden er efterhånden kommet op på over 8.500 navne ligesom der næsten dagligt kommer nye medlemmer til som så får oplysninger om den nærmeste families mærkedage. Systemet er jo så fint bygget op, at det ikke er den samme mail, de forskellige får, men den er individuelt lavet, så det i hvert tilfælde er den nærmeste familie, man får oplysninger om. Vi mangler til stadighed flere mail-adresser på familiemedlemmer som har interesse i at deltage.  Er der nogen som har lyst til at lave indlæg kan dette naturligvis også lade sig gøre. Det nye opslagsværk “Slægtsbogen” er blevet godt modtaget med dens 576 sider store fortællinger og aneopsummeringer af 15 forskellige slægtsgrene fra Family-Research. Der er tale om slægtsgrene, hvor det har været muligt at komme rigtigt langt tilbage, herunder naturligvis mine børnebørns linier. Der er blandt andet tale om en fortælling fra den franske revolution til familien Veldt/Dufresne – fra Skipper Clement til familien Friis Andersen – Edith Jensen og Julius Peter Andersens fælles bornholmske anerækker og mange andre spændende historier. Herudover er der en del lokalhistorier fra områder især omkring Varde – ved at trykke i sort/hvid og softback indbinding er det lykkedes at holde trykprisen nede på 150,- pr bind. Da der efterhånden er kommet en del medlemmer fra udlandet som vi naturligvis også gerne kommunikerer med er der den fordel, at denne form for information direkte kan oversættes via de forskellige tjenester. Dette var nytårsmeldingen – glæder mig til respons fra jer og jeg håber alle må have et godt og lykkebringende nytår. Ove Jensen     Godt Nytår Jeg er blevet spurgt af flere hvordan man læser de forskellige former for ane-skemaer og da der er 2 forskellige som jeg bruger mest skal de her oplistes: Den mest anvendte er anerækkefølgen bagud hvor man starter med en vandret opsummering – et navn hvor der er en streg både op og ned bagved – foroven for denne streg er faderens navn og nedenunder er moderens – dette gentages herefter det antal gange der er slægtninge bagud, hvis der er flere end siden kan rumme bliver der sat et (1) – som betyder at linien forsættes næste side hvor markeringen er gentaget. Den anden skema er hvor man skriver det ældst kendte navn i en linie – her kommer så ægtefællen nedenunder og hvis der er flere børn står den ældste herunder – er der flere børn er der en lodret linie som kører forbi nedad. Det ældste barn står opført med ægtefælle og igen ældste barn – dette forsætter indtil alle den førstes afkom er oplistet (igen kan der være tale om flere sider hvor der markeres med(nummer) for fortsættelse. Herefter kommer så næstældste barn forneden på stregen som igen oplistes med ægtefælle og ældste barn o.s.v. dette fortsætter så længe der er afkom.  Denne form for aneopsummering er den bedste til at finde de mange sammenfald af familier som findes jo flere navne der kommer på slægtstræet. I øjeblikket arbejder jeg på Munk familiens efterkommer – det tidligste medlem boede ca 1250 på Randers egnen og foreløbig er den blevet kombineret med Ludvig Nielsen og Julius Peter Andersen fra Bornholm – Friis Andersen fra Varde-egnen – og Thoning Hansen fra Ribe egnen. Men der skal nok komme flere. Jeg er endvidere blevet spurgt om der er mulighed for at sætte billeder ind på slægtstræet – dette kan kun lade sig gøre direkte, hvor der ikke er noget i forvejen, ellers kan billedet overføres og jeg skifter til det nye billede. Ligeledes er der spurgt om mulighed for at sætte informationer på, dette kan dog ikke lade sig gøre direkte, men giv disse rettelser til mig. Vi har i julen fået et par nye medlemmer – Kirsten Vangs barnebarn Alice Jensen og Egon Bennedsen fra Alslev som nu bor i Frøslev i Thy. Vi mangler dog stadig mange! Ha det godt.   Så kom der navne på dette billede Alice Jensen har været så venlig at fortælle at pigen til højre er Anne Marie Jensen Vang født 12. sep 1915 og drengen i midten er Jens Chr. Jensen Vang født 22. jul 1917 på Endrup Mark.
Johnny og Anni`s datter Jane Munch Hansen blev lige før jul gift med den forhenværende cykelrytter Kim G. Svendsen.   Janes søn Malthe Munch er aktiv cykelrytter i CK Fix, hvor Jane blev formand midt på året 2015, der kan findes en artikel på www.rnn.dk/node/10349  Orientering til brugere af Family-Research hjemmesiden. Jeg har fået underretning om, at der er sket en fejl på siden, således at der er kommet smart-matches til et medlem. Disse matches er dem jeg får i tusindvis af til kontrol og nye facts så siden konstant kan holdes opdateret og evt. fejl korrigeres. Derimod er det kun til forvirring hvis brugerne får disse ind og jeg har derfor også prompte gjort My Heritage opmærksom på fejlen. Disse mails kan dog relativt nemt afbestilles idet der forneden er et felt hvor man kan afbestille dem. Jeg skal dog beklage hvis der er flere som har modtaget disse og bede jer fortælle det til mig. My Heritage er et gigantisk netværk over hele verden og der er i titusindvis af brugere der har en hjemmeside som Family-Research og det er mellem disse der konstant udveksles noter og konstanteres matcher.
Så kan vi byde velkommen til endnu et familiemedlem – nemlig Kirsten Bøegh Levring samt hendes mand Ole Aggerstrøm Levring – hun er barnebarn af Jens Jensen Nørrefjand Vang og Kirsten Christensen. Hendes mor er Kristine Margrete Jensen Vang, som jeg havde overset fordi hun er født noget senere end de 3 andre børn fra Vangs familie, men bedre sent end aldrig
Malthe Munch
Så har Kirsten Levring sat navne på dette billede:  Laurids Christensen født i Størsbøl 21. jan 1845 – midt Niels Chr. Christensen født i Størsbøl 31. jan 1859 – t.h. hans anden kone Maren Jepsen født 13. apr 1860 i Hodde foto fra ca 1910
Kvalificeret gæt: Manden på billederne:  Peder Jepsen Pedersen født 19. jan 1887 på Moesgård i Horne – damen t.v. Mette Katrine Jensen frue på Moesgård født 26. mar 1860 i Horne – pigen t.h. på 1. billede Jørgine Pedersen født på Moesgård 5. mar 1895.
Peder Jepsen Pedersen
Peder Jepsen Pedersen
Mette Kirstine Christensen født 2. jan 1888 på Endrup Mark Størsbøl.
Nye billeder af familiemedlemmer: t.v. Kirsten Margrethe Jensen Vang – datter af Jens Jensen Nørfjand Vang – nu bosiddende i Holstebro og hendes søn – Jørgen Bøegh også boende i Holstebro.
Jørgen Bøegh
Christian Pedersen fyldte 85 den 19. marts 2016 og holdt fest på Hodde kro.
Dette er et billede af Moesgård, som den ene af gårdene ser ud i dag. Den ejes af Holger Dejgård Schmidt og hustru Annette Plauborg Jessen. Holger er en grandfætter , idet hans tipoldeforældre er Peder Pedersen 1814-1865 og Kirsten Jepsdatter – som var ejere af Moesgård tidligere.  Korrektion: Vores tipoldefar Peder Pedersen født 14. nov 1814 i Sækbæk ved Horne var søn af gårdejer Peder Sørensen 1772-1826 og Anna Pedersdatter 1781-1853. Ved folketælling i 1834 var han bosiddende hos sin morbror Niels Chr. Pedersen 1789-1870 på Moesgård i Horne – en gård han ca 1845-50 overtog og videredrev sammen med sin kone Kirsten Jeppesdatter 1827-1890. Hans far døde allerede i 1826 og han kom åbenbart sammen med en søster Maren Pedersdatter til Moesgård, og efter Peders overtagelse af gården kom hans mor også på aftægt der. Jeg har kigget i papirerne og konstateret, at Peder havde mindst 6 søskende og er også begyndt at finde familiemedlemmer til disse. Det har vist sig, at henimod halvdelen af Hornes befolkning er i familie til os, det må da siges, at være en lidt skræmmende tanke?  Begivenheder: Så er forårets konfirmationer overstået, og blandt mange andre er Kristina Fast – datter af Susanne og Niels Henrik Fast samt Christina – datter af Annette og Michael Junker Nielsen blevet konfirmeret – også nogle runde fødselsdage har der været – bl.a. Birthe Kofoed Hansen er fyldt 60!! Hjertelig tillykke med alle og så afsluttes denne side – og der åbnes en nr 2, som vil blive brugt ved næste lejlighed og lagt først på hjemmesiden, denne side vil dog blive liggende. Håber I bruger det, lad mig høre fra jer.

Tilbage til forsiden

 

Skriv et svar